Brokers vergelijken, waar moet je zeker naar kijken?

We zullen je wellicht helemaal niets nieuws vertellen wanneer we aangeven dat er op de markt heel wat verschillende brokers zijn terug te vinden. Ga je brokers vergelijken? Dan zullen er meteen een aantal zaken duidelijk worden. Niet alleen zal namelijk al snel blijken dat de kosten tussen de verschillende brokers kunnen verschillen, daarnaast zal je ook tot de vaststelling komen dat het aanbod met bijvoorbeeld beleggingsproducten en zelfs beurzen kan verschillen. In ieder geval, wil jij met absolute zekerheid gebruik kunnen maken van de voor jou meest interessante broker? Dan is het zeker de moeite waard om nog even verder te blijven lezen.

Welke mogelijkheden bieden de verschillende brokers aan?

Het eerste waar je rekening mee zal willen houden bij brokers vergelijken heeft te maken met de mogelijkheden die de verschillende partijen aan hun beleggers aanbieden. Dit begint eigenlijk reeds bij de keuze van de beleggingsproducten. Op dit vlak is het ontzettend belangrijk om een onderscheid te maken tussen de brokers die zich richten op de korte en deze die focussen op de lange termijn beleggers. Zo zijn er bijvoorbeeld de zogenaamde CFD-brokers. Voor deze partijen geldt dat ze zich vooral richten op de korte termijn investeer of op zogenaamde traders. Bovendien brengen deze beleggingsproducten extra risico’s met zich mee waar je voor moet opletten. 

Welke beurzen worden er precies aangeboden?

De mogelijkheden waar je bij een bepaalde broker op kan rekenen zijn uiteraard eveneens sterk afhankelijk van de beurzen die worden aangeboden. Ook dit is een niet onbelangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden bij brokers vergelijken. Het is namelijk in de praktijk zeker niet zo dat elke broker automatisch ondersteuning biedt voor alle beurzen, in tegendeel. Heb je dus met andere woorden één of meerdere favoriete beurzen waar je van plan bent om vaak op te beleggen? Zoek dan uiteraard altijd naar brokers die deze beurzen in hun “aanbod” hebben opgenomen. 

Hoeveel bedragen de kosten die je als belegger moet betalen? 

Eveneens ontzettend belangrijk om bij brokers vergelijken rekening mee te houden zijn de kosten die je moet betalen. Er kunnen door brokers tal van verschillende kosten worden aangerekend. Het gaat hierbij dan niet alleen om de zogenaamde transactiekosten, maar ook om bijvoorbeeld de aansluitkosten voor bepaalde beurzen. Eventueel is het ook mogelijk dat er kosten worden aangerekend voor het omrekenen van effecten in andere valuta’s, etc. Met al deze verschillende kosten zal je als belegger in de praktijk uiteraard rekening willen houden. 

Let ook tijdens het brokers vergelijken op de gebruiksvriendelijkheid van het handelsplatform!

Tot slot is het bij brokers vergelijken ook altijd de moeite waard om aandacht te schenken aan de gebruiksvriendelijkheid van het handelsplatform. Het spreekt voor zich dat je als belegger regelmatig en bovendien ook vrij uitgebreid gebruik zal gaan maken van dit platform. Wanneer deze voor jou bijvoorbeeld te complex is spreekt het voor zich dat dit niet meteen interessant kan worden genoemd. Vergelijk dus zeker ook even goed de uitstraling evenals de mogelijkheden van de verschillende handelsplatformen op voor jezelf uit te kunnen maken welke optie bij welke broker nu precies het interessantst is. Overweeg je bijvoorbeeld het platform Etoro, lees dan zeker ook een Etoro review. In ieder geval mag het duidelijk zijn, er zijn bij het vergelijken van brokers zeker wel een aantal niet onbelangrijke zaken van toepassing om rekening mee te houden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *